ACEASTA PAGINA ESTE UN PAMFLET! CINE SE SUPARA, INTRA SUB SUTANA POPII! PAC!! PAC!!CARE ESTE!!! CIURUITILOR!!! V-AM FACUT SI LA ALEGERILE ASTEA!!!!! SA TRAITI BINE!SARACILOR!

marți, 16 martie 2010

DE CE DAI, MA? DE CE DAI? INTREBARE CATRE MARELE SPIRIT! CARE O FI EL....

Umilit in Romania!



   Nu ca ar fi prima data! S-a intamplat de atatea ori incat ma mir si eu ca mai am reactie si pot sa scriu aste randuri.

   Zis si facut. Sa incep cu inceputul. Ca orice slujbas, in cazul de fata la stat, cu simbrie cu care nu mai ai nevoie sa tii cura de slabire pentru ca nu ai sansa sa te-mplinesti never, asa i de costeliva, se duce Je la munca in ziua de cincisprezece, zi de chenzina! Dupa lege, cica, in cazul de fata. Si cum tot socotesc si resocotesc galbenii ce am sa i incasez, inca de pe saisprezece ale lunii trecute, cu gandul sa mi onorez angajamentele, sa mi pastrez cat de cat onoarea, ca un stimabil ce sunt, ma pocneste tanti contabila( ramane intre noi, patachina se crede economist! Ssstt!!) cu fluturasu si cu vestea ca pe maine….

   Ei, fir ar sa fie….. zic! Mai am bani de doi covrigi si o pita! Las ca o dreg eu pana maine!

   Nu digerai eu vestea bine( ati observat perfectul simplu, ca-s oltenas) ca vine her coordinatorul, mare sef de stabiliment de cai si mi spune ca poate sunt interesat de un card de cumparaturi, de un credit, cumva?

   Mi s-a uract sangele la tample si credeti – ma, dragii mei, l-as fi luat de turul pantalonilor si direct de la etajul doi as fi zvarlit cu el pe geamlac, incat nici flacara violet nu – l mai salva!

   Atata ipocrizie n-am mai pomenit. Dupa ce ca preda pe la o faculta, locco, a mai fost uns si coordinator de catre portocalii, da, prin ordonanta aluia mic si cu respiratia grea, de la Cluj care se crede Lucifandrul romanilor si incearca sa ne spuna ca ,,Soarele pentru toti compatriotii de la Palatul Fictoria rasare,, Shit!! In alte timpuri poate ca asa a fost…..

   Asa, ca sa nu deviez! Je, fost sef de cavalerie si de grajd, indepartat prin ordonanta aluia micu(act declarat de Curtea Constitutionala de trei ori, nul!! Si mereu repetat de Poc legiuitorul) si trecut la galere, salahor si asta nou, cu stralucire portocalie, cu doua salarii, ca Gherman cu oul lui cel mare sau Nastase cu outele mii!

   Hai sictir, bre! Si lasa gargara si caterinca pe seama lichelelor de partid!

   In fine, azi, am topait dis de dimineata la job dupa ce in prealabil am servit masa in oras, covrigul din dotare, bucuros ca i singura zi din luna cand vad banutii pentru cateva ore si apoi hocus pocus cu ei….

   Si da-i neneaca tapla pe la bancomatele din oras, dupa ora 16, si verifica cardul si fa-i rugaciuni in gand, Doamneee, hai sa fie, sa nu cumva sa mi o tragi si azi, ca nici bani de covrigi nu mai am!

   Si uite asa, de la un bancomat la altul, de la drumul meu la drumul cel mai lung spre casa, cu gandul ca mai trece timpul si intra banu gros, ajunsei acasa si fa i treispe/paispe dupa chenzina.

   Zic! Nu – i dracu chiar asa de negru, ies pe la 18 si atunci sigur iau teasca de marafeti! Etete, ca nu fu sa fie!!! Si da i iara ture prin cartier pe la toate bancomatele, cu mersul de melc, doi pasi inainte, unul inapoi, sa treaca timpul si sa invie mortu!

   Si uite asa i trecut de douazeci si ma pusei sa va scriu voua aste randuri ca nu cumva sa sparg capu la careva.

   Cam asta i situatiunea in tara noastra, dragii mei. V- o spune un doctor in istorie, care are si cantec si cand imi ziceau prietenii ca asa o sa ajung, le spuneam ca s nebuni. Iaca versurile:

,, Doctor in istorie, zace fara glorie..

Ca un cersetor! ,,

Hai paaaa!!! Ca ma duc la bancomat sa fac coada!!! Sa fiu maine primul care si cumpara covrigu !

De la PODI naufragiu !

PS. Banca este alta, nu cea din sigla:))

Continuare.....

Dis de dimineata, in drum spre job, zisei sa l surprind pe bancomatul din cartier si sa -l iau prin invaluire. Poate cedeaza... I-am facut o schema din genunchi si.... nimic! Normal. Cine naiba sa faca tranzactia, spiritul bancii?:)) Sa vezi scandal azi la munca, poale, nu ..ule n cap si urlete la tutele care se cred economisti! Si maineee... nu ma duc la lucru. Stau acasa si fac sepuku!

4 comentarii:

  1. eeeee hai să îţi explic câteva dintre minunile dezvoltării thehnice şi tehnologice de la acest început de secol. De câteva luni am avut strălucita idee să îmi accesez un serviciu de acces-control pe net al contului bancar în care îmi primesc mălaiul (BT 24 Internet Bancking). Bucuros că am descoperit apa caldă mă duc fericit la ghişeu, fac cerere (vorba vine...de fapt am completat una gata făcută) şi ajung acasă şi mai bucuros...nu că aş fi avut vreun motiv anume. Peste vreo 2 săptămâni (de la ghişeu m-au asigurat că în 3 zile...) îmi vine plicu' cu conturili de acces...Intru pe net, activez eu toate cele (şi ce trebuia şi ce nu trebuia) şi mă pomenesc cu un cont cu acces on-line!!! Perfect tătelu...minunea noului secol...controlez contul din faţa biroului. Buun..Ţinând cont de astea fi atent cum stau lucrurile acum:
    ziua de salar: verificări peste verificări de la birou...pe net...în cont...; după fiecare verificare...gâtul primului apărut în cale ţi se pare placă de darts. Ajuns acasă, că în metropola noastră băncile nu au mai mult de un bancomat...(nu cred că au cu ce alimenta..sau de ce...mă rog) şi direct călare pe scaunul de la birou. Verificări tatiiii din 10 în 10 minute...Îmi bulucesc ochii acolo mai ceva ca la friptură...între reprize mai trag o duşcă, mî mai uit la frigider...apoi iar călare pe calculator...(pe viitor: dacă mă căutaţi pe mess în data de 5 a lunii sigur vă pricopsiţi cu ceva vorbe de duh - îmi obturaţi hecranul!). Până acum povestea asta m-a costat un monitor, 2 tastaturi şi câteva mouse-uri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti fericit, eu traiesc cu aer, mult aer, din ianuarie.E bine, ca-s la munte si aerul tare ne tine bineeee!!!! E faina viata de bugetar , te infrateste cu natura !

    RăspundețiȘtergere
  3. aceeasi problema o am si eu :(( de pe 10 umblu cu cardu-n buzunar :))

    RăspundețiȘtergere
  4. e viata grea.. dar trece..
    Addonis

    RăspundețiȘtergere

DA SPUNE-TI OFFUL, NU TE CENZURA!!! MAI ANIMALULE!