ACEASTA PAGINA ESTE UN PAMFLET! CINE SE SUPARA, INTRA SUB SUTANA POPII! PAC!! PAC!!CARE ESTE!!! CIURUITILOR!!! V-AM FACUT SI LA ALEGERILE ASTEA!!!!! SA TRAITI BINE!SARACILOR!

sâmbătă, 10 aprilie 2010

HAULES/BAULESS/ROMANOS/TIGAN/JITAN/ROMULAN! SAU ISTORIA UNEI SCLAVII DE JUMATE DE MILENIU!




   Intr-o Romanie in care exista sate fara curent, copiii fiind siliti sa mearga kilometri pana la o alta scoala ca sa invete suntem acuzati (noi romanii,de parca minoritatile n-ar avea responsabilitati) ca nu asiguram, din rautate probabil, conditii pentru ca rromii sa invete si sa munceasca.



Exista inca un obicei impamantenit la tzigani, de a nu lasa femeile la scoala. E drept ca unele familii de tzigani au renuntat la aceasta practica, e vorba de cei care locuiesc alaturi de romani, adica intr-o comunitate in care tiganii sunt minoritari.

   S-au organizat multe targuri de job speciale pentru etnia respectiva, iar rezultatul a fost elocvent. Tziganii au refuzat sa se angajeze justificandu-se in fel si chip.

    Romii sunt o etnie ramasa in urma din punct de vedere cultural pentru ca au fost pusi intr-o situatie defavorizata timp de sute si sute de ani, iar dupa dezrobire nimanui nu i-a pasat sa le ridice nivelul cultural si social. Cam asa a fost si cu sclavii din USA. Insa aia au avut militanti cu renume care au cautat sa-i scoata din inapoiere si sa-i inregimenteze in diverse miscari pentru emancipare si drepturi. La noi cine sa se ocupe cu asta? Medelin? Gutza? Piticu' Minune, Vijelie?

    Traiesc enclavizati si ca nu renunta la "traditiile" lor. Insasi faptul ca au structuri paralele cu structurile statului de drept indica faptul ca nu isi doresc integrarea. De altfel autoritatile sustin practicile etniei (vezi casatoriile la varste fragede,tolerarea staborului) in loc sa actoioneze in spiritul legii.

Estimez ca intre 50 si 75% din populatia Romaniei nu stie nimic despre sclavie. Manualele scolare de istoria romanilor abia mentioneaza "dezrobirea", fara insa a da vreo explicatie. Pe de alta parte, toti romanii stiu ca negrii au fost sclavi in America.



    Consider ca aceasta situatie este inacceptabila. Intr-un fel, este de inteles ca istoricii romanii au motive sa nu mentioneze acest capitol rusinos din istoria tarii prea des. Tin minte ca toata istoria pe care am facut-o la scoala avea ca moto "romanii au dus numai razboaie de aparare" si "romanii nu au facut rau la nimeni". Chiar termenii folositi cauzeaza uneori confuzie, de natura sa diminueze gravitatea situatiei. Se vorbeste despre "rob" in loc de "sclav" si de "dezrobirea tiganilor" in loc de "abolirea sclaviei in Moldova si Tara Romaneasca".
    Desi corect din punct de vedere istoric, termenul robie este mai cosmetic si amestecat de unii oamenii cu termeni ca iobag, serb etc. care nu prea stie lumea exact ce inseamna. Desi situatia taranilor iobagi se inrautateste din secolul al XIV-lea pana in secolul al XVIII-lea si ajunge foarte aproape de sclavie, ei nu au fost niciodata sclavi ca rromii, adica fara personalitate juridica, facand parte din bunurile stapanului. In limbajul modern, termenul "sclav" este mai potrivit decat sinonimul sau "rob".

Hai paaaa! Ca 500 sute de ani am practicat sclavia!

De la PODI socoteala!

3 comentarii:

  1. Stii cum zic cei de la Parazitii : "Minoritatile au drepturi/Majoritatea NU..."

    RăspundețiȘtergere
  2. Lupul moralist in haine de blogger....cool.
    Scrie adevaruri, Domnule, adevaruri! Vorba multa, multa vorba la matale...da' fapte?
    Scrii articole incisive si cu tenta patriotica , cumva in papuci de casa pufosi si bleu? cu cana de ceai sau lapte cald langa tine? sau cumva dupa ce si tu, tocmai tu care cercetezi gunoiele din ochii altora, dupa ce si tu ai fost pt approx 1 noapte un australopitec la fel de necivilizat si nesimtit intocmai ca personajele vanate de tine aici!

    Da ori ba?!

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) ei da! mai glumim si noi, mai facem o poanta. nimeni nu se supara, ca doar nu i facut din cristal, nu?nici chiar daca i schimbi playlistul! pschyo sa fii sa te superi, nu Domnule austrolopitec?uameni suntem cu totii...

    promit ca nu mai schimb muzica ta never ca ai reactii adverse, anonimule:))insa te tradeaza stilul... nu esti bun de cartita.poate de scafandru:))

    apropo, Adevarul este in Biblie:))cauta l acolo! eu nu l detin.

    RăspundețiȘtergere

DA SPUNE-TI OFFUL, NU TE CENZURA!!! MAI ANIMALULE!