ACEASTA PAGINA ESTE UN PAMFLET! CINE SE SUPARA, INTRA SUB SUTANA POPII! PAC!! PAC!!CARE ESTE!!! CIURUITILOR!!! V-AM FACUT SI LA ALEGERILE ASTEA!!!!! SA TRAITI BINE!SARACILOR!

marți, 13 aprilie 2010

Băile Herculane! sau cum sa ti bati joc de "cea mai frumoasă staţiune a Europei"

     Spun asa!

   Ce minunatii de locuri! ce peisaje! cu ce zona minunata am fost binecuvantati! si ce popor neghiob administreaza totul!
   Romanii au construit aici, la Therme Herculi (Ad Aquas Herculi Sacras), temple, băi, monumente şi statui, închinate zeilor Hercules, Aesculap, Hygieia.Atestarea documentară a staţiunii datează din anii 153 d.C., fapt consemnat într-o tabulă votivă din băi: „Zeilor şi divinităţilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimişi ca delegaţi romani să asiste la alegerea în calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, întorcându-se nevătămaţi, au ridicat acest prinos de recunoştinţă”. În perioada civilizaţiei romane, staţiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atracţie pentru aristrocaţia imperiala romana.

   În 1852, împăratul austriac Franz Josef se mândrea cu staţiunea dintre munţi: "Acum, în această vale a Cernei, există cea mai frumoasă staţiune de pe continent", spunea acesta, făcând referire la Băile Herculane.Impărăteasa Elisabeta - pasionata, îndrăgita, distincta şi armonioasa Sissi - scrie un jurnal intim în care Băile Herculane sunt o prezenţă distinctă şi încântătoare.

   Cam aceasta i societatea in care traim! Privim cu pofta la bunastarea altora si lasam in paragina locuri magnifice!


Un comentariu:

  1. Asta asa e... e in paragina statiunea asta, in care ar putea investi Nutzi (cum zice Ciutacu :))) ca tot are fonduri la minister destule ...

    RăspundețiȘtergere

DA SPUNE-TI OFFUL, NU TE CENZURA!!! MAI ANIMALULE!