ACEASTA PAGINA ESTE UN PAMFLET! CINE SE SUPARA, INTRA SUB SUTANA POPII! PAC!! PAC!!CARE ESTE!!! CIURUITILOR!!! V-AM FACUT SI LA ALEGERILE ASTEA!!!!! SA TRAITI BINE!SARACILOR!

duminică, 28 martie 2010

GANDURI CRETE DESPRE CAPITALISM. SAU SCORMONEALA DUPA ADEVAR!

   In capitalism, fabricile de armament doresc razboiul.

  Fabricile de medicamente doresc mai multi bolnavi. Nu-s nebuni sa vrea cu adevarat sa-i vindece pe toti.



   Cosmarul constructorilor de case : fiecare sa aiba o casa. Intr-o lume unde fiecare are o casa exista problema "Housing Bubble", adica prea multe case!

 In capitalism, un individ sau un grup de indivizi le detin, restul...saliveaza!

   Capitalismul, a fost, probabil, mai bun decat feudalismul, asa cum tubul electronic a fost bun si datorita lui aveam acum cinci decenii radio, radar, chiar si TV. Dar in prezent aceasta oranduire e complet depasita, epoca "drepturilor individuale" a cam trecut. Tot asa cum tranzistorii "s-au inghesuit" intr-un circuit integrat, oamenii se vor comasa in viitoarea oranduire colectivista. Anumite deziderate pot fi atinse numai asa?
  Din cauza imposibilitatii intrinseci de a fi sustenabil, capitalismul este drumul sigur catre groapa civilizatiei umane, asa cum o stim astazi.

   Am ajuns la un moment al evolutiei umane in care daca afirmi ca nu iti doresti bani, pamant sau sex continuu in viata, esti privit cu un zambet superior, de compatimire.
   Nu ai bani de casa, nu ai bani de masina, stai ca vai de tine si esti suparat pe intreaga oranduire si ordine a lucrurilor , facand societatea vinovata pentru esecul tau personal.

  Esti singurul responsabil pentru ce ti se intampla sau lumea este prost croita si tu esti inadaptabil?

  Vi se pare ca ne indreptam in directia potrivita?

   Hai paaaa! Ca timpul pierdut nu se mai intoarce!

  De la PODI scurt/circuit!

2 comentarii:

  1. Trebuie sa-ti pui problema in felul urmator - atata timp cat inca putem sa constientizam si sa punem la indoiala generozitatea capitalismului fata de individ, este ok.

    Suntem, zic eu, inca departe de o saturatie a democratiei, sau a ceea ce percepem noi ca fiind asta. In orice caz, mult prea departe si de sfarsitul inventiilor stiintifice in beneficiul si facilitarea vietii.

    Totusi, exista acest privilegiu sfant - desi conectati ca robocop la gadgeturile zilei de astazi, putem inca sa ne indoim de directia in care ne indreptam. De ce? Pentru ca din fericire inca exista o groaza de intrebari la care nu avem raspuns.

    Dar ce se vor face stranepotii nostri cand tehnologia le va raspunde la intrebarile esentiale insasi existentei pe pamant? Ce se vor face cand se vor trezi fara niciun Dumnezeu, cand moartea va fi un aspect de domeniul trecutului?

    Cautam ca disperatii, cu sau fara vrere, marul cunoasterii, pentru ca asta este natura omului modern. Si daca Adam si Eva astfel au ajuns sa cunoasca starea de rau, noua ce ni se rezerva oare intr-o lume care va fi devenit profana?

    In fine, sunt un miliard de cai de abordare a acestui subiect, ideea este una si este simpla - suntem extrem de departe de acel punct si calea pe care mergem inca tine de domeniul firescului.

    O melodie pe tema de la 'tusa Eliana
    http://www.youtube.com/watch?v=4O5sdS9wVyo

    RăspundețiȘtergere
  2. In capitalism intotdeauna vor exista indivizi ramasi pe dinafara...asta e legea capitalismului...si asta se si vrea...

    RăspundețiȘtergere

DA SPUNE-TI OFFUL, NU TE CENZURA!!! MAI ANIMALULE!