ACEASTA PAGINA ESTE UN PAMFLET! CINE SE SUPARA, INTRA SUB SUTANA POPII! PAC!! PAC!!CARE ESTE!!! CIURUITILOR!!! V-AM FACUT SI LA ALEGERILE ASTEA!!!!! SA TRAITI BINE!SARACILOR!

duminică, 24 iulie 2011

Amy Winehouse a tras obloanele!

Amy Winehouse s-a nascut la 14 septembrie 1983 in cartierul Enfield din Londra. Parintii sai, un sofer de taxi (Mitchell Winehouse) si o farmacista (Janis Winehouse) au divortat pe vremea cand ea avea noua ani, iar de atunci Amy si Alex, fratele sau mai mare, au locuit impreuna cu mama lor in Southgate. La varsta de zece ani, Amy a cantat pentru o scurta perioada intr-o formatie de rap numita Sweet-n-Sour. De la 12 ani, Amy frecventeaza scoala de Actorie "Sylvia Young", dar este exmatriculata dupa numai un an, din pricina unui piercing facut in nas si pentru lipsa de disciplina. La 14 ani a consumat pentru prima data droguri si a inceput sa isi castige existenta, lucrand initial ca jurnalista, iar apoi a cantat intr-o trupa jazz.
A realizat prima ei inregistrare, pe o caseta demo, la 16 ani. Prietenul ei, cantaretul soul Tyler James, a trimis inregistrarea unui reprezentant al companiei A&R, care a avut o reactie favorabila, tanara cantareata pregatindu-si astfel debutul profesional. Stilul pe care l-a abordat combina elemente de jazz, soul si rhythm and blues. S-a facut remarcata pentru vocea sa puternica, contralto, care ii permitea sa atinga note muzicale foarte joase. A debutat in 2003 cu albumul intitulat "Frank", pentru care primeste o nominalizare la Mercury Prize. in 2007, Winehouse castiga un premiu BRIT la categoria "cea mai buna cantareata britanica" si o nominalizare pentru "cel mai bun album britanic" - "Back to Black".
Acest album a castigat locul intai in topul albumelor din Marea Britanie si a debutat pe locul sapte in topul U.S. Billboard 200, devenind cel mai mare debut pentru un album realizat de catre o cantareata britanica. Winehouse a castigat si premiul "Ivor Novello", de trei ori - in 2004, pentru single-ul "Stronger than Me", in 2007, pentru single-ul "Rehab", primul extras de pe albumul "Back to Black", si in 2008 pentru piesa "Love Is a Losing Game". De pe "Back to Black" s-au mai remarcat si single-urile "You Know I'm No Good", care a fost incorporat in coloana sonora a popularului serial american "Mad Men", si "Back to Black", catalogat drept "unul dintre cele mai bune single-uri ale anului" in presa britanica.
Winehouse a fost recompensata cu cinci premii Grammy in 2008, pentru "inregistrarea anului", "cantecul anului" si "cea mai buna interpreta", cu piesa "Rehab", "cel mai bun album pop" - "Back to Black" - si la categoria "debutantul anului". Pe langa premiile, criticile favorabile si succesul comercial de care s-a bucurat, Winehouse a atras atentia presei prin problemele pe care le-a avut legate de consumul de substante interzise. Ea a recunoscut in mai multe interviuri ca avea tendinte de automutilare, probleme alimentare si suferea de depresie. In 2005, a trecut printr-o perioada in care a baut foarte mult, a consumat droguri, avand schimbari bruste de dispozitie si slabind foarte mult. in octombrie 2006, Winehouse a recunoscut ca a fost afectata de anorexie si alte probleme cu mancarea generate de sistemul nervos. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DA SPUNE-TI OFFUL, NU TE CENZURA!!! MAI ANIMALULE!