ACEASTA PAGINA ESTE UN PAMFLET! CINE SE SUPARA, INTRA SUB SUTANA POPII! PAC!! PAC!!CARE ESTE!!! CIURUITILOR!!! V-AM FACUT SI LA ALEGERILE ASTEA!!!!! SA TRAITI BINE!SARACILOR!

vineri, 23 iulie 2010

CALAREALA SPRE SIGHISOARA MEDIEVALA! AM ZIS!

   Azi, caii( aici includ si iepele)  se indreapta in galop, spre Sighisoara! Trei zile si trei nopti, ca n povestile cu Feti si Ilene, o sa se ospateze si o sa deguste berea locului si carnea frageda de domnita!

   AM ZIS!

   Se dã de veste ca sã ştie fiecare!

    Vineri 23 iulie în Anul Domnului 2010, dupã îndelungi şi grele lupte, Cavalerii se întorc acasã în Cetatea Sighişoarei. Sãrbãtoarea va începe cu o Mare Paradã, formatã din Nobili Cavaleri, Domniţe, Actori, Menestreli şi Meşteşugari. Se vor pecetlui hrisoave, se vor bate arme, se vor strânge armurile şi se va confecţiona Marele Car al Jertfei pentru cea mai mãreaţã victorie a Cavalerilor. Cetatea va gãzdui 13 Ordine Cavalereşti, alãturi de formaţii de menestreli, ce vor pecetlui prin vers şi cântec, faptele de vitejie ale Cavalerilor iar actorii vor încânta publicul prin farsele lor într-un cadru strict medieval. Timp de trei zile, Cavalerii vor sãrbãtori aducând bucurie privitorilor prin turniruri şi demonstraţii, Menestrelii prin cântãri ne vor da ritmul bucuriei iar Dansatorii, Stegarii şi Toboşarii ne vor arãta adevãratatele mişcãri ale unui ritual de sãrbãtoare. Istoricii şi scribii veniţi de peste munţi din Noua Acropolã vor povesti şi consemna despre Cavaleri şi ritualurile lor din toate cele patru vânturi ale lumii (Europa, India, America, Japonia). Finalul va fi o retragere cu torţe lãsând Cetatea în mâinile edililor şi jurând cã niciodatã nu o vor mai lãsa fãrã de apãrare.

   Dixit si PAAAAA!
  De la PODI calareala!

3 comentarii:

  1. Nu stiu daca se inscrie in registru dar, Sambata am vazut pe Antena 3 la Reporter special un reportaj, cum altfel, despre siturile arheologice din Romania de la Sarmizegetusa si de felul cum sunt ele gestionate, sponzorizate si ingrijite. Cu exceptia arheologilor care sufera si fac tot ce pot nimeni, dar nimeni nu se mai ocupa de vestigiile si istoria trecuta zidita sau nu, de obiectele gasite, sau inca ascunse peste care varsa gunoiul sau taranii le distrug sub pretextul ca le trebuie pamantul sa si puna recoltele....de comorile ascunse in locurile respective...care probabil nici nu mai sunt ca au avut grija vanatorii de comori/contrabandistii sa le scoata din tara, intr-un fel sau altul, ma gandesc cu groaza in ce hal va aduc acesti iresponsabili, iar voi faceti imposibilul sa ramana bine pastrate si acele resturi ce au mai ramas si cu atat mai mult, in ce hal si cum se duce de rapa frumusetea apusa a locurilor odata pline de culoare, minunatele constructii, nu mai zic de felul in care erau facute, tehnica, materialele si geometria, asezari in care se gaseau nuclee ale civilizatiei si culturii dacice si mai veche de atat, perenitatea peste veacuri...faptul ca acesti oameni nu acorda interes de nici un fel arheologiei, la noi si ca ceilalti nu fac decat sa nimiceasca si ce a mai ramas... m -a intristat profund. Si am inteles ca si voi suntei in pericol sa fiti desfiintati sau nu stiu... Oricum mare pacat si m-am gandit ca tu stii despre ce este vorba... Aici si un cui sau o piatra le pun in acvarii de sticla si le poarta de grija ca unor copii...am vazut in muzeele lor lucruri care la noi nu sunt, care ar trebui tratate la fel... poate si mai bine... istoria lor e de 400 de ani iar a noastra de 2000 si mai mult...Scuze ca m-am bagat ca musca in lapte iar... dar chiar m-a afectat chestia asta.... acum sunt incoerenta.Ca ma enervez si ma balbai atunci cand vreau sa spun mai multe.Cavalerii si domnitele de la Sighisoara ce or zice de asta? cred ca a fost fain ca de obicei... Scuze si pentru indrazneala/ aroganta. Hai pa.

    RăspundețiȘtergere
  2. arheologii sunt o mica breasla de profesionisti, supercalificati, ce isi fac profesia cu mare pasiune. Resursele pentru cercetare sunt asa de mici incat de multe ori se apeleaza la donatii, bani personali si la sprijinul prietenilor care vin benevol pe santiere arheologice. Este o situtaie trista si cum poti avea pretentii la mai mult cand intregul buget acordat culturii este doar 0,85% din bugeul national? Degradarea ce se vede cu ochiul liber, la tot pasul, este optica unor indivizi ce guverneaza, fara perspective pentru viitor. Este doar politica zilei de azi. Ar fi multe de zis, dar sunt dezgustat de toata indiferenta si inertia in care ne gasim. Traisca burta, ca de neuroni nu mai avem nevoie!

    RăspundețiȘtergere

DA SPUNE-TI OFFUL, NU TE CENZURA!!! MAI ANIMALULE!