ACEASTA PAGINA ESTE UN PAMFLET! CINE SE SUPARA, INTRA SUB SUTANA POPII! PAC!! PAC!!CARE ESTE!!! CIURUITILOR!!! V-AM FACUT SI LA ALEGERILE ASTEA!!!!! SA TRAITI BINE!SARACILOR!

duminică, 21 februarie 2010

PSEUDO EGALITATI

Orice definiţie a ipocriziei surprinde, ca element esenţial, diferenţa dintre ceea ce se afirmă şi ceea ce se crede.


Celebra "scopul scuză mijloacele" pare a fi axioma ipocriziei. Insa nu trebuie sa credem ca mijloacele rele sînt acceptabile, dacă scopul e bun, căci el însuşi circumstanţiază mijloacele care sînt scuzabile prin înălţimea scopurilor.

Ipocritul crede că înşală pe ceilalţi, însă, de fapt, se înşală pe el însuşi, fără să-şi dea seama. Victima ipocriziei nu este cel păcălit, ci ipocritul însuşi, iar rezultatul obţinut de pe urma ipocriziei este o iluzie.

Si totusi….ipocrizia cuminte, decentă, fină are un farmec discret, de bună calitate si ma face sa ma gandesc la vorbele fratelui La Rochefoucauld: "ipocrizia este reverenţa pe care viciul o face virtuţii".

Asa ca, dragilor, sa facet zice zice popa si nu ce face el!!:)) asta ca sa ne ancoram in realitatile autohtone.

Hai paaaaa!!!

De la PODI explorare!

4 comentarii:

  1. Interesanta tema. Intrebare: Dar cum poti recunoaste un ipocrit? Pana la urma, diferenta intre ceea ce el afirma si ceea ce el crede nu ii este decat lui cunoscuta. Ergo, un ipocrit nu se poate recunoaste decat singur. Atunci nu e dezavuabil sa numim pe cineva ipocrit? Pretinzand ca noi cunoastem ce e in mintea lui, nu suntem noi cei ipocriti? :) Tot/tuta

    RăspundețiȘtergere
  2. Si tuta a ridicat mingea la fileu :)) Da, draga mea, gustam din ipocrizie zilnic si o comaparm cu a altora doar pentru a a verifica ca nu cumva sa devina alter egoul nostru :)

    RăspundețiȘtergere
  3. No, fain atunci:). Tare mi-e mie ca sinceritatea si ipocrizia se tin de mana intr-un dans bogumilic. Viata-i grea, tutele multe:)

    RăspundețiȘtergere

DA SPUNE-TI OFFUL, NU TE CENZURA!!! MAI ANIMALULE!